Zak met mout tegen brouwketel

Brouwerij Brasser

GESCHIEDENIS VAN BROUWERIJ BRASSER

In 2015 begon Cas Brasser met een home-brew setje in de kelder van hun huis samen met zijn oudste zoon zijn eerste biertje te brouwen. 2016 werd het eerste biertje commercieel gebrouwen bij Brouwerij Julius. later Brouwerij Jovius https://www.brouwerij-jovius.nl te Nieuwegein. In 2017 begon Brouwerij Brasser https://www.brouwerijbrasser.nl (uit Austerlitz) samen met Brouwerij Thorhem https://www.nederlandsebiercultuur.nl/databank/brouwerij?brouwerij_id=1236 uit Doorn gezamenlijk hun brouwerij in Zeist aan de Woudenbergseweg 19 https://www.nederlandsebiercultuur.nl/databank/brouwerij/2149-dut0chbrewery-beertrading-dbbt tegenover Hotel Oud London. Voor een microbrouwerij een vrij grote brouwerij. 500 liter brouwhuis met 7500 liter vergistingscapaciteit, een volautomatisch afvulsysteem in een groot pand met 110 zonnepanelen.

OP ZOEK NAAR EEN LOCATIE VOOR ONS PROEFLOKAAL.

We hadden er veel schik in en wilde graag een proeflokaal en restaurant bij onze lokale brouwerij. Helaas werd dit niet toegestaan, dus op zoek naar een geschikte locatie. We vonden in Zeist Slotlaan 314 een vervallen oud café dat we moesten verbouwen, dus eind 2019 begonnen we met de verbouwing. Dat was een hele klus, want alles was stuk. Ingang, pui, alle installatie van water, elektra en gas was stuk. Vloer was stuk. Toch kregen we de installaties op korte termijn weer voor elkaar.

CROWDFUNDING

Er werd een professionele keuken geplaatst en onze tapwand verkregen via een crowdfunding https://crowdaboutnow.nl/campagnes/proeflokaalbrewers. Aan het eind van 2019 was het geld op. Ondanks, dat we nog lang niet klaar waren met de verbouwing moesten we open. Het heeft nog even geduurd tot onze eerste gasten over de drempel kwamen. Eenmaal over de drempel bleven onze gasten gelukkig komen.

CORONACRISIS

Totdat we in maart 2020 vanwege de coronacrisis gedwongen werden onze deuren te sluiten. Geen historische gegevens, dus geen ondersteuning. Onze Brouwerij en samenwerking liep helaas tijdens de crisis op de klippen. De brouwerij werd na de Coronacrisis nog enkele jaren aan een ander partij verhuurd. Brasser ging alleen verder op de Slotlaan 314. Het blijft wonderbaarlijk, dat we de crisissen tot nu hebben overleeft en dat we nog steeds met plezier ons avontuur https://proeflokaalbrewers.nl/ voortzetten en weten uit te breiden.

VERBOUWINGEN

We blijven nog wel verbouwen, want we zijn nog lang niet klaar. Als er weer wat geld is stoppen we dat weer direct in de zaak. Zo is er een klein brouwerij geplaatst in het restaurant en is de bar al diverse keren verplaatst. Uit de keuken komt lekker eten. We zijn we regelmatig met ons terras bezig. Er is weer een podium geplaatst voor bandjes en diverse optredens.

AVONTUUR

Slotlaan 314. Al 150 jaar een horecagelegenheid. Van Hotel “de Kogel”, Café Schrijvers (oom van Ron Schrijvers), Kippengrillrestaurant “de Lantaarn” Café Douwe Dabbert, Café Mystery, Hard Rock Café “de 2 Gezusters”. Er zijn veel mensen over de drempel gegaan voordat Proeflokaal Brewers haar intrede deed. Gelukkig gaan er nog steeds veel mensen over deze drempel. Een nieuw uitvalscherm een aanpassing van de terrasmeubels, het in gebruik nemen van ons podium https://proeflokaalbrewers.nl/2024/01/04/brewers-podium/, De kleur en de uitstraling in de zaak aanpassen zal allemaal gaan plaats vinden in 2024, dus blijf ons avontuur volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *