OVER ONS

Wat is Brewers

Bij Proeflokaal Brewers kunnen heerlijke speciaalbieren gedronken worden van onze brouwerij, maar ook van andere lokale brouwerijen. Naast bier bieden wij ook wijnen van de lokale Wijngaard Hoog Beek & Royen en huisgemaakte frisdranken. Bij ons kunt u ook heerlijk eten, en bieden een grote variatie aan heerlijke gerechten.

Het Proeflokaal draagt bij aan het creëren van een sterkere “ik hou van Zeist” beleving. Wij gebruiken veel streekproducten, want we zijn trots op Zeist en wat het te bieden heeft. Daarom geloven wij in de samenwerking met lokale ondernemers.

Al een paar jaar zijn wij mede-initiatiefnemers binnen Stichting “Rondje Zeist” en organiseren wij het Streekbier Festival.

Hoe werkt Brewers

Proeflokaal Brewers heeft een tapwand met 16 tapkranen. Uit iedere tap stroomt een ambachtelijk gebrouwen biertje van een onafhankelijke regionale bierbrouwer. Van een blond bier tot een stevige stout. Dit concept is nieuw in Zeist en de regio.

Lekker eten, enorm veel bieren van de tap, en waar Zeister wijn wordt geschonken, goede creatieve koffie en huisgemaakte frisdranken. Regionaal geproduceerd eten en drinken. 

Ook bied Brewers ook workshops bierbrouwen en begleide proeverijen aan, om uw kennis in bier te verruimen.

Cas Brasser

Cas Brasser

Oprichter en brein achter de bier & bites

Cas is een kenner op het gebied van eten en bier. Dat laat hij met genoegen blijken aan zijn gasten. Die kennis komt natuurlijk niet zomaar opeens tevoorschijn.
Als project manager van een grote landelijke cateraar heeft hij altijd diverse horeca concepten door heel Nederland neer gezet. In 2017 startte hij uit pure liefhebberij Brouwerij Brasser en creëerde mooie bierrecepten. De stap naar een Proeflokaal was eigenlijk niet meer dan een logische stap.

Marleen Brasser

Mede-oprichter, vrouw van Cas.

Geboren en getogen in Haarlem. Zeist is haar bekend geraakt door haar vele jaren in de scouting. Vanwege werk verhuist naar Zeist. Samen met Cas vanuit huis begonnen met het brouwen van bier.  

Hergebruik staat hoog in het karakter van Marleen. Mede daarom wordt er speciaal voor het proeflokaal brood gemaakt met het rest product, dat overblijft na de bierbereiding. Bierbostel heet dat. (De gebruikte mouten) zeer voedzaam, eiwitrijk en calorie-arm brood, maar vooral ook zeer smakelijk.

Marleen Brasser