OVER BREWERS

Wat is Brewers

Bij Proeflokaal Brewers kunnen heerlijke speciaalbieren gedronken worden die wij bij onze brouwerij brouwen. Ook bieden wij speciaalbieren van andere lokale brouwerijen. Naast bier bieden wij ook wijnen van de lokale Wijngaard Hoog Beek & Royen en huisgemaakte frisdranken. Bij ons kunt u ook heerlijk eten, enbieden een grote variatie aan heerlijke gerechten.

Het Proeflokaal draagt bij aan het creëren van een sterkere “ik hou van Zeist” beleving. Wij gebruiken veel streekproducten, want we zijn trots op Zeist en wat het te bieden heeft. Daarom geloven wij in de samenwerking met lokale ondernemers.

Al een paar jaar zijn wij initiatiefnemers binnen Stichting “Rondje Zeist” en organiseren wij met andere diverse evenementen binnen Zeist, zoals het Streekbier Festival.

Hoe werkt Brewers

Een tapwand met 16 tapkranen. Via iedere tap kan men een ambachtelijk gebrouwen biertje tappen van een onafhankelijke regionale bierbrouwer. Van een blond bier tot een stevige stout. Dit concept is nieuw in Zeist en de regio.

Lekker eten, enorm veel bieren van de tap, en waar Zeister wijn wordt geschonken, goede creatieve koffie en huisgemaakte frisdranken. Regionaal geproduceerd eten en drinken. Er zijn reeds goede afspraken gemaakt met regionale leveranciers hierin mee te doen, zoals de wijngaard in Zeist, een koffiebrander uit Den Dolder en Amerongse varkensboerderij. 

Ook bied Brewers ook workshops bierbrouwen en begleide proeverijen aan, om uw kennis in bier te verruimen.

Cas Brasser

Cas Brasser

Oprichter en brein achter de bier & bites

Cas, 58 jaar, is een groot kenner in het gebied van bier en eten. Dat laat hij met genoegen blijken aan zijn gasten. Die kennis komt natuurlijk niet zomaar opeens tevoorschijn.
In de zomer van 1979 is Cas begonnen met zijn opleiding als Manager Hotel en Restaurant in Amsterdam. In 1983 haalde hij zijn diploma, waarna hij al stond te springen om aan het werk te gaan.
Na zijn studie heeft hij concepten uitgezet voor horeca, voor een grote landelijke cateraar in Nederland.

Ondanks het genot wat Cas in zijn werk had, merkte hij toch toe te zijn aan meer, aan een iets ander soort werk. Daarom zette hij in november 2017 zijn handtekening onder Brouwerij Brasser, waar hij vervolgens actief mee was. Stilzitten is echter niet de sterkste kant van Cas. Na ongeveer 2 jaar begon het weer te kriebelen. Hij vond het tijd om wat nieuws te beginnen, iets origineels, iets anders dan normaal. Na enige tijd later bleek, was Proeflokaal Brewers het medicijn tegen de kriebel.

Marleen Brasser

Mede-oprichter, vrouw van de oprichter, en actief bezig in de brouwerij

Marleen, 56 jaar, is geboren en getogen in Haarlem. Zeist is haar bekend geraakt door haar vele jaren in de scouting. In haar jongere jaren is zijn begonnen in de bejaardenverzorging. Toen Cas en de kinderen aan kwamen zetten, is ze met hun in 1989 naar Zeist toe verhuisd. Daar is zij in de catering gaan werken bij de KNVB. Later is ze gaan werken in de catering bij Hotel Bergschebos, waar ze uiteindelijk zelfs nog gebruik heeft kunnen maken van haar opleiding. Samen met Cas is zij vanuit huis begonnen met het brouwen van bier. De ouders van Cas waren jaren brouwer geweest, en het voelde goed om deze traditie levend te houden.

Door het ondergaan van medische behandelingen heeft ze ontdekt, terwijl Cas het bier aan het brouwen was, dat het borstelbrood goede effecten op haar heeft. Ze begon zich een heel ander mens te voelen. Dit leidde er mede toe dat ze samen met Cas de brouwerij is begonnen en ook erg actief bezig is bij Proeflokaal Brewers.

Marleen Brasser
NederlandsEnglishPolskiEspañol